Depilacija

Neke ih imaju više, neke manje, ali nitko ih ne voli – dlačice. Upotreba britvica, voska ili krema za depilaciju postali su sastavni dio života skoro svake žene. Većina žena zna koliko je naporno održavati kožu uvijek prekrasno glatkom. Postoji nekoliko metoda njihovog uklanjanja – ovo su one najčešće:
Prednosti: Brijanje je najjednostavnija tehnika uklanjanja dlačica. Toliko jednostavna da čak i muškarci znaju kako koristiti britvicu. Najpogodniji dijelovi tijela za brijanje su noge i područje ispod pazuha. Britvicu bi trebalo mijenjati nakon svakog petog korištenja. Naravno, nemojte zaboraviti koristiti gel ili pjenu.

Nedostatak brijanja: Prebrz rast dlačica, te je potrebno ponavljati postupak svaki drugi dan. Navodno, nakon brijanja dlačice rastu brže i čvršće su.

Prednost: Nakon čupanja dlačice rastu sporije i gotovo su nevidljive tri tjedna. Pinceta je dobra samo za mala područja poput obrva i drugih dijelova lica, premda se zna koristiti i za područje ispod pazuha.

Nedostatak: Bol, te sporost postupka čupanja. Svaku dlačicu je potrebno posebno iščupati, najbolje u smjeru rasta. Nešto manje bolno je čupanje s električnom pincetom koja zagrijava i otvara pore prije čupanja.

Prednost: Dlačicama treba duže vremena prije nego što ponovno izrastu, a kažu kako nakon čupanja voskom rastu nježnije i tanje (što je vrlo diskutabilno među stručnjacima). Bol je epizodna, a neke žene je uopće ne osjete, ako se postupak izvodi pravilno. Voskom nikad ne čupajte tjedan prije i za vrijeme mjesečnice. Preporučujemo odlazak u kozmetički salon, ali ako se ipak odlučite za kućnu upotrebu obavezno nakon uklanjanja dlačica na kožu nanesite puder ili nešto drugo za umirivanje kože. Vosak se koristi za sve dijelove tijela, poput bikini zone, trbuha, ruke, noge.

Nedostatak: Postupak voskom je zaista kompliciran za kućnu upotrebu. Dlačice trebaju izrasti prije čupanja najmanje pola centimetra.

Prednosti: Kreme za depiliranje uklanjaju dlačice iz korijena, te je potrebno nešto duže vremena da ponovno izrastu, oko tjedan dana. Mogu se koristiti bez obzira na dužinu dlačice i na svim područjima, naravno ako možete podnijeti njihov miris.

Nedostatak: Depilacijske kreme su uvijek neuredne, često neugodnog mirisa. Konzultiranje liječnika i alergijski test su vrlo važni prije upotrebe. Neki stručnjaci čak predlažu njihovu prodaju poput lijekova – na recept.

Prednosti: Iako je potrebno nekoliko puta posjetiti kozmetički salon, nakon određenog broja ponavljanja dlačice će potpuno prestati rasti. Ovo je trajna metoda uklanjanja dlačica.

Nedostatak: je što se upotrebljava uglavnom za mala područja, te je postupak potrebno ponavljati nekoliko puta prije trajnog uklanjanja.

Prednosti: Lasersko uklanjanje dlačica je trajno. Ovisno o vašoj koži preporučuju se različiti tretmani. Kao i kod elektrolize tretman moraju izvoditi stručne osobe. Obično je potrebno napraviti najmanje tri tretmana prije potpunog uklanjanja.

Nedostatak: Tretmane bi trebalo raditi zimi jer je potrebno izbjegavati izlaganje suncu prije i nakon tretmana.

Beauty bon

Poklonite dragoj osobi “Beauty bon”, neka se prepusti našoj stručnosti!

Info:

Posjetite nas!

od svih prepruka i dalje je najvrijednija i najučinkovitija ljudska riječ.

Stara izreka kaže: “Dobra riječ daleko se čuje”.

Vjerujte u sebe i steknite povjerenje u nas. Jedan osmijeh ne košta ništa, a djeluje čudesno!

Pronaći ćete nas u:

Kuzminečkoj 55, Zagreb, Vrbani III.
Kontakt: 098 267 277

Uvjerite se! 🙂