Masaža

Masaža obuhvaća niz različitih tehnika, ali bazira se na pritiskanju, lupkanju, istezanju i glađenju mišića i vezivnog tkiva različitim intenzitetom. Najpoznatiji su švedska, sportska, shiatsu, aromaterapijska i ayurvedska masaža.

Masaža je vjerojatno najstariji oblik liječenja. Primjenjivala se u svim vremenima i narodima.
Drevni kineski, indijski i egipatski rukopisi spominju kako su se masažom sprječavale i liječile bolesti i ozljede.

U Grčkoj i Rimu se masaža koristila nakon sportskih aktivnosti, za brži oporavak od bolesti, nakon kupanja i kod različitih tegoba poput astme, probavnih smetnji, pa i neplodnosti.

Masaža je sastavni dio ayurvede. Ayurvedska masaža uključuje korištenje različitih ljekovitih biljaka, začina i eteričnih ulja.

U Europi je veliki utjecaj na populariziranje masaže imao Šveđanin Per Henrik Ling, izumitelj švedske masaže. Danas se švedska masaža nudi u welness centrima i salonima za masažu posvuda u svijetu, a mnoge druge vrste masaže imaju korijene u švedskoj masaži.

Danas je opće prihvaćeno da masaža ima veliku terapijsku vrijednost. Tisuće ljudi diljem svijeta koriste ju kao izvrstan način očuvanja zdravlja i dopunu liječenju.

Masaža snažno djeluje na zdravlje i raspoloženje, posebice ako se prakticira redovito.
Prikladna je za sve uzraste, a da bi se postigao željeni učinak nije potrebno masirati cijelo tijelo.

Istraživanja pokazuju da čak 90% bolesti nastaje zbog stresa. Masaža je odličan način da seoslobodite od stresa, a uz primjenu opuštajućih eteričnih ulja učinak može biti još bolji.
Masaža opušta tijelo psihički i fizički. Ako ste pod stresom priuštite si kvalitetnu masažu – ona će garantirano pružiti olakšanje. Odaberite vrstu masaže koja vam najviše odgovara.

Masaža predstavlja odlično rješenje i kod problema s nesanicom. Redovitom primjenom ona potiče dubok i kvalitetan san. Najbolje je napraviti masažu cijelog tijela, ali ako nemate vremena bit će dovoljna masaža leđa ili stopala.

Srčanim bolesnicima masaža je izuzetno korisna jer opušta, uspavljuje, snižava krvni tlak, a uz to može poboljšati apetit i raspoloženje.

Kod bavljenja sportom masaža ublažava grčeve i upale mišića, poboljšava izdržljivost i pokretljivost. Prije vježbanja izmasirajte mišiće koji će biti najaktivniji. Nakon vježbanja masaža olakšava umor i iscrpljenost.

Masaža pomaže i kod mršavljenja. Ona potiče cirkulaciju i probavu, ubrzava izlučivanje toksina, stimulira metabolizam i limfni sustav, potiče bolje držanje, jača volju i odlično djeluje na kožu.

Anticelulitna masaža učvršćuje tonus kože, pospješuje cirkulaciju i ubrzava gubitak masnih stanica na kritičnim mjestima.

 • bolova u leđima
 • reume i artritisa
 • stresa i nesanice
 • glavobolje i migrene
 • upale mišića
 • depresije i napetosti
 • celulita i pretilosti
 • umora i iscrpljenosti
 • oslabljenog imuniteta
 • srčanih bolesti
Biljna i eterična ulja sastavni su dio opreme svakog masera. Ona daju masaži novu dimenziju, a njihovi mirisi mogu djelovati opuštajuće ili stimulirajuće.

Eterična ulja je uvijek potrebno razrijediti u baznom ulju, pažljivo ih zatvarati te držati na hladnom i tamnom mjestu.

Eterična ulja i njihovo djelovanje:

 • Bergamot – djeluje kao prirodni antiseptik, pomaže kod depresije i akni. Ulje je fototoksično što znači da nakon masaže s ovim uljem ne smijete kožu izlagati suncu.
 • Eukaliptus – prirodni je antiseptik, djeluje stimulativno, pomaže kod kašlja, prehlade i bolova.
 • Kamilica – djeluje umirujuće, antidepresivno, pomaže kod glavobolje, uboda kukaca i komaraca.
 • Lavanda – prirodan je antiseptik i analgetik, djeluje umirujuće, pomaže kod glavobolje i nesanice, potiče cirkulaciju.
 • Neroli – djeluje umirujuće, prirodan je afrodizijak, pomaže kod tjeskobe i nesanice, njeguje suhu kožu.
 • Ružmarin – djeluje stimulativno, poboljšava pamćenje, ublažava reumatske bolove. Prikladan je za sportsku masažu.
 • Ylang-ylang – djeluje antidepresivno i umirujuće, prirodan je antiseptik i afrodizijak, preporučuje se za njegu masne i osjetljive kože.
 • Ruža – prirodan je antiseptik, djeluje umirujuće i antidepresivno.
 • Čajevac – djeluje protiv gljivica i bakterija, umiruje.

Moć dodira je blagotvorna. Priuštite si kvalitetnu masažu ili razvedrite vašeg bliskog dobrom masažom. Masaža je dar koji djeluje na onog tko je prima, ali i na onog tko je daje

Posjetite nas u ugodnoj atmosferi kozmetičkog salona Hygeia, Vrbani III, Zagreb i prepustite se našem stručnom osoblju.

Beauty bon

Poklonite dragoj osobi “Beauty bon”, neka se prepusti našoj stručnosti!

Info:

Posjetite nas!

od svih prepruka i dalje je najvrijednija i najučinkovitija ljudska riječ.

Stara izreka kaže: “Dobra riječ daleko se čuje”.

Vjerujte u sebe i steknite povjerenje u nas. Jedan osmijeh ne košta ništa, a djeluje čudesno!

Pronaći ćete nas u:

Kuzminečkoj 55, Zagreb, Vrbani III.
Kontakt: 098 267 277

Uvjerite se! 🙂